2012. máj. 31.

Evanescence - az érzelmek világa =)) / =(( (3.rész)

                                        Amy Lee


Amy Lynn Hartzler
 (1981december 13.), ismertebb nevén Amy Lee, azEvanescence zenekar énekesnője (vokál és billentyű), de dalszövegíróként is tevékenykedik.

                                                                                 

Gyermekkora, korai évek :.

Apja neve John, aki lemezlovas és TV-s személyiség, anyja Sarah, testvérei Robby, Lori és Carrie. Volt egy harmadik nővére is, aki 1987-ben meghalt egy azonosítatlan betegségben.
Édesanyját Sara Cargill-nak hívják. Van egy bátyja, Robby és két húga, Carrie és Lori. Volt még egy kishúga, Bonnie, aki 1987-ben, három évesen halt meg egy ismeretlen betegségben. A Fallen albumon a "Hello" c. dal, The Open Door albumról pedig a "Like You" c. számot írta a testvérének.

A családjával rengeteg helyen laktak, amikor még fiatal volt, Floridában és Illinois-ban is megfordultak, végül Little Rock-ban, Arkansas államban telepedtek le, ahol késõbb az Evanescence is megalakult. 
Lee kilenc évig tanult zongorázni. Gyermekkorában West Palm Beachben (Florida), illetve Little Rockban (Arkansas) élt. 2000-ben diplomázott Pulaski Academyben, de a Közép-Tennessee Állami Egyetem előadásait is látogatta rövid ideig.
 
Middle Tennessee State University zene elméletet és komponálást tanult, de késõbb kimaradt, hogy az Evanescence-vel koncertezhessen.
Hatott rá Mozart, a Björk, a Nirvana, Tori Amos, Jimi Hendrix, Danny Elfman és a Plumb is.
Jelenleg New Yorkban él. 
2007 tavaszán hozzá  ment , jelenlegi  férjéhez Josh Hartzler -hez .

Az evanescence :.

Amy Lee és az ex-gitáros/dalszövegíró Ben Moody tinédzserkorukban találkoztak. "Egy ifjúsági táborban voltunk - emlékezik vissza Moody -, és pihenőidőben hallotam Amyt, amint Meat Loaftól az "I'd Do Anything for Love"-ot játssza zongorán. Odamentem hozzá, mire ő elkezdett nekem énekelni. Teljesen lenyűgözött, rögtön rávettem, hogy csatlakozzon a bandámhoz. Annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy amikor dalszöveget írunk, sokszor egymás gondolatait fejezzük be!"
Első albumuk, a Fallen nagy sikert aratott. Ezen található első slágerük, a Bring Me to Life című felvétel. 2004-ben, Moody kiválása után a csapat Terryvel koncertezett tovább. Elkészítették az Everybody's Fool klipjét. Az együttes sok díjátadón is képviselte magát. Az új CD a "The Open Door", ami 2006. október 3-án került a boltokba. Az album számait a frontember és Terry Balsamo írták.
                                                                             
2011-ben megjelent az új lemezük, amely úgy nevezett "self-titled" lett, avagy a banda nevét viseli, mint album cím is. Az alap lemezen 12 dal található, köztük a What You Want, és a My Heart Is Broken, melyeknek elkészült már a hivatalos videójuk is. A Deluxe kiadáson 4 plusz számot hallhatunk. Amy Lee azt nyilatkozta az új albumuk készítéséről: Visszatérni együtt egy nagyon szép, és nagyon jó dolog. Kellett egy dalt szerezni a bandának, és egyeztetni azt. Ez az a dolog, ami igazán kimagaslik a többi lemezünk közül. Itt van egy kis banda, mindennek a közepén, valami hihetetlen, kézzelfogható energiát átadva.

                             Terry Balsamo


( hát  nem  sok minden  , sajnos  =/ , de  legalább  saját  infók )

                                                                          
Jacksonville-ben   született  (FL) 1973. október . 9.-én .

13-évesen  kezdett   gitározni  , és   16  évesen  alakította   meg   1.  bandáját .

Kedvenc  színe :.  sárga 
Beceneve : Banana  Baggins 
Akik  hatással   voltak  rá :.   A Perfect Circle, Rush, Full Devil Jacket és a The Police

Bandák  amik  játszott :.  Cold , Limp  Bizkit ,

2004 .januárjában  csatlakozott   az  Evanescence   formációhoz. 

2 megjegyzés: