2012. ápr. 27.

Nightwish Timeee !!! ( 3. rész )

                                                                         

                                 Marco Hietala


                                                                                
Marko „Marco” Tapani Hietala (FinnországKuopio1966január 14. –) a finnTarot nevű heavy metal zenekar énekese, basszusgitárosa és dalszerzője, valamint a szintén finn szimfonikus metal együttes, a Nightwish basszusgitárosa, aki leginkább feltűnő arcszőrzetéről ismert. A Nightwishhez 2002-ben csatlakozott aCentury Child album felvétele előtt, elfoglalva a frissen távozott basszusgitáros, Sami Vänskä helyét. Marco ezen kívül játszott még az Impaled Nazarene 1994-es Suomi Finland Perkele című albumán. Vendégzenészként működött közre a Delainben, ami a gothic és szimfonikus metal-közösség projektje volt. Ő volt a basszusgitáros, és több dalhoz kölcsönözte a hangját.
Részt vett az Altaria Invitation című albumának felvételein is, ahol az aláfestő vokál fűződik a nevéhez. Hietala egy időben a Sinergy együttes tagja is volt.
Egészen az ő érkezéséig a Nightwish dalai kizárólag az énekesnő, Tarja Turunenszámára íródtak, ekkor viszont Tuomas Holopainen, a dalszerző már ki tudta használni Marco erőteljes, reszelős hangját a duettekhez, amik egészen új karaktert adtak a Nightwish hangzásának.

Minthogy a Nightwish koncertjei alatt Tarja ragaszkodott egy rövidebb szünethez, hogy pihentethesse a hangját, az együttes ez idő alatt mindig egy instrumentális számot játszott, de Marco Hietala érkezésével ez is megváltozott, hiszen így, amíg Tarja pihent, a zenekar már különböző ismert dalok (például Ozzy Osbourne „Crazy Train”, a W.A.S.P. „Wild Child”, a Dio „Don't Talk To Strangers”, a Megadeth„Symphony of Destruction” és legújabban a Pink Floyd „High Hopes”) feldolgozásával is kedveskedhetett rajongóinak Marco előadásában az énekes részeknél. Ezek közül néhányat kiadtak az egyes Nightwish-albumok apropóján, és ez jól is jövedelmezett. Hietala ezen felbátorodva jócskán kivette a részét a 2007szeptemberében megjelenő új Nightwish-album, a Dark Passion Play felvételein is az énekes részeknél: az albumon vannak olyan számok, amelyeket kizárólag ő énekel. Ugyanígy egyes dalokat egy az egyben ő is írt.
A Delain keretein belül ő játssza a basszus-szólamokat a Lucidity c. albumon, ahol a férfi szólót is énekli.

Felszerelései
Warwick Infinity 2000 LTD] Basszusgitár
Warwick Vampyre
Warwick Pro-Tube IX] Erősítő
Warwick 410Pro 4x10] Hangszóró
Erősitő-szimulátor


                                 Emppu Vuorinen 



                                                                                                        
1978. június 24-én született Kitee-ben,  jelenleg a finnországi Keravában él.
Szeret „lógni, semmittenni. 
Emppu jelenleg egy finn szimfonikus metálegyüttes, a Nightwish szólógitárosa. 12 évesen kezdett el magántanulóként gitározni, majd megalakulásakor csatlakozott a Nightwish-hez és az Altariához (2000-től 2005-ig). Egy iskolába járt a Nightwish dobosával, Jukkával, aki hamarabb került a bandába mint ő.
Ha megéhezik, legszívesebben marhahúst eszik, melyet konyakos szószba mártanak, és legkedvesebb itala a sör.  Leggyakrabban forgatott könyvének címe: 1001 pozíció, de amúgy olvasni nem nagyon szokott. Szabadidejében legszívesebben Yölintu-t hallgat, de igazán nem tud választani egy kedvenc együttest sem. Kedvenc dala viszont van: a Helloweentől az I want out. Kedvenc évszaka a késő nyár vagy a kora ősz. Rémálma, hogy duettet énekeljen Tuomasszal egy koncert alkalmával. Életfilozófiája: Sex, Drugs and Rock & Roll!

                                                                                           
Hobbijának csak a zenét jelölte meg. Káros szenvedélyei nincsenek. Példaképei az életben a szülei. Szíve szerint minden országot bejárna, de beérné egy Japán-beli kirándulással. Jó és a szörnyű viccek is simán megnevettetik. Az első album, amit megvett egy Iron Maiden album volt. Sok kedvenc Nightwish dala van. Dan Brown könyveit olvasgatja szívesen. Kedvenc itala a sör. Kedvenc állata a teknős. Nincs kedvenc mozifilmje, a TV-ben is csak a 10 órai híreket nézi meg.A kedvenc színésznője a szépséges Sandra Bullock. 

                     Jukka  Nevalainen



Jukka Antero "Julius" Nevalainen (született 1978április 21-én Finnországban) egy finnszimfonikus metal együttes, a Nightwish és a szintén finn progresszív metal zenekar, aSethian dobosa. Feleségével, Satuval, lányával, Lunával (született 2003-ban) és fiával, Nikivel (született 2005 decemberében) jelenleg a finnországi Joensuu-ban él.

Életrajz :.

Gyermekéveit Kitee városában töltötte. Doboskarrierje tizenegy éves korában kezdődött, mikor iskolai zenetanára jelezte neki, hogy az újonnan induló zeneoktatási program keretében lehetősége nyílik arra, hogy dobosként bizonyítson. Mivel azonban az iskolában hiányzott az ehhez szükséges tér, Jukka otthon gyakorolt. Első együttesében, ami a The Highway nevet viselte, 15-16 évesenkezdett játszani. A csapatnak volt próbaterme, de ott csak hetente pár napot tudtak próbálni. Miután kilépett az együttesből, csatlakozott Emppu Vuorinenhez, akivel sikerült állandó próbateremhez jutniuk. 17 éves korában Emppu kapcsolatba lépett a dalszerző és billentyűs Tuomas Holopainennel. Ekkoriban Tuomas egy akusztikus jellegű zenei projekt elindításán fáradozott, amely később a Nightwish nevet kapta, és mivel dobos még nem volt, Emppu Jukkát ajánlotta Tuomasnak. A zenekar korai éveiben Jukka már egy professzionális dobfelszerelésen játszhatott. Ezt a felszerelést használta a Wishmaster albumon is, egészen a Once-lemez világkörüli turnéjának végéig. Jelenleg Tama dobokat, Paiste tányérokat és Pro-Mark márkájú ütőket használ. A Nightwish-rajongók köreiben Jukka a koncerteken és azon kívül is hordott fejkendőjéről ismert. Híres vegetáriánus életmódjáról is.
Jukka játszik egy másik együttesben is, aminek Sethian a neve, de ez a zenekar jelenleg mintegy "téli álmot alszik", hiszen a tagok más együtteseikkel vannak elfoglalva.
                                                                                 
Érdekességek:

• Jukka Nevalainen rajongói körében a koncerteken és azon kívül is hordott fejkendőjéről, illetve vegetarianizmusáról ismert.
• Életfilozófiája: Bánj másokkal úgy, ahogy veled szeretnéd, hogy bánjanak!
• Hobbijai: Filmek és hosszú séták
• Kedvenc étele az indiai kaja, kedvenc itala a sör.
• A családja a legfontosabb számára az életében.
• Legnagyobb bűnének a perfekcionizmusát tartja.
• Jelenleg Tama dobokat, Paiste tányérokat és Pro-Mark márkájú ütőket használ.
• Kedvenc filmje a Gladiátor.
• Koncertek előtt chipset eszik.
• Egy egy turné során a leginkább családját hiányolja, és a szaunát.
• Kedvenc zenekarai: Sonata Arctica, Dream Theater, Metallica vagy Within Temptation.
• Nyolc darab tetoválása van.
• Kedvenc gyerekori meséje a Róka és a kutya. Szerinte szomorú, de vígaszaló történet.
• Hisz a földönkívüli életben. (Nem UFÓkat ért ez alatt!)
• Előfordul, hogy ha egyedül van magában beszél, vagy kiabál, ha dühös.

Következő részben :. Kivált  tagok  =))

2 megjegyzés:

  1. szuper lett :)
    legalább mostmár ismerem őket :D <3

    VálaszTörlés
  2. Köxy =)) , nemsokára ha ez a koncii lement kezdhetem az Evanescence -t !! XD ;) ♥♥

    VálaszTörlés